Nieuws!
¡Hola!

Hoe is het ermee? Hier is alles prima, ik heb ook eigenlijk het idee dat ik al veel langer weg ben, Nederland lijkt ver.
Mijn vlucht naar San Jose was nogal een test voor een het humeur: gecanceld, mee op de vlucht van de vorige dag, twee uur in het vliegtuig zitten wachten op Schiphol, de beloofde personal tv¨s waren niet geladen en in San Jose dachten ze blijkbaar dat we niet meer zouden komen en was er geen trap. Maar ik hield me vrolijk en heb vrienden gemaakt met iedereen, behalve met de te brede (niet door spieren), snurkende persoon naast me.
Mijn hostel in San Jose was heel relaxt, en de stad zelf viel me ook heel erg mee, vrij modern en niet overal lelijk. Ik mocht meteen een voetbalwedstrijd tussen twee teams van hier op tv bekijken, maar dat was niet zo spectaculair, behalve dat het wel grappig was dat ze op het veld zoveel vochten.

Nu zit ik in Turrialba, een klein bergstadje. Mijn gastgezin is heel leuk, met twee zoons (van 21 en 26 ), de oudste is vooral aardig, de jongste houdt meer van slapen en Bob Marley dan van praten met het zoveelste gastzusje. Op de school ook allerlei leuke mensen, voornamelijk Nederlanders.
Turrialba is klein maar leuk, er is weinig armoede en het is vergeleken bij Maleisie een stuk minder vies. Maar het belangrijkste: de mensen zijn echt superaardig, iedereen gewoon. In San Jose trouwens ook. Vergeleken bij Spanje is het hier veel makkelijker om Spaans te praten, omdat de mensen veel meer geduld hebben en ook gewoon wat langzamer gaan praten. Ze vinden het juist superleuk dat je hun land komt bezoeken.

De omgeving is hier ontzettend mooi, zaterdag hebben we een volkaan beklommen en dan kom je ook nauwelijks andere toeristen tegen. Die vulkaan is trouwens al meer dan 100 jaar slapend maar sinds een paar weken weer actief. Echt gaaf om een rokende vulkaan te zien en te ruiken! (Geloof niet dat we hier gevaar lopen.)
Het weer is apart, heel warm en ’s ochtends goed, maar elke middag wordt het bewolkt en gaat het regenen, onweren en bliksemen. Maar omdat ik toch niet hoef te fietsen, en ook niet hoef te zwemmen, is het prima te doen.

O ja, dan nog even iets, het spaans, daarvoor ben ik hier tenslotte naar gekomen! Het gaat best redelijk, vooral zo’n gastgezin is wel goed voor mijn spaans, en ik probeer in de stad ook zoveel mogelijk te praten. Het is hier makkelijk te verstaan dan in Spanje, en mijn docentes zijn erg leuk lief en aardig. Het gaat dus zeker een heel stuk beter worden in m’n tijd hier.

Tot slot, gisteren heb ik een leuk alternatief van Bikram Yoga gevonden, spinning in Turrialba! Heel warm natuurlijk maar wel lachen met locals. Met een beetje mazzel kom ik dus ook nog heel sportief terug……

Ok, ik probeer wat foto’s erbij te doen maar tot nu toe wil dat allemaal niet zo lukken.
Ik vind het heel leuk om van jullie te horen, en ik hoop dat alles goed gaat in alle delen van de wereld waar jullie verblijven!

Tot gauw,
xx

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s